Usein kysyttyä

Miten kosteusmittari kalibroidaan?

Kosteusmittari on paras kalibroida vertaamalla toiseen luotettavaan mittariin. Lue lisää kosteuden mittaamisesta ja kosteusmittarin kalibroinnista: Kosteuden mittaaminen

Langaton lämpömittarini ei näytä ulkolämpötilaa, mikä vikana?

Todennäköisesti sinun täytyy vaihtaa paristot lähettimeen. Huomaathan että paristonvaihdon yhteydessä ne täytyy useimmiten ottaa pois MOLEMMISTA YKSIKÖISTÄ ja asentaa oikeassa järjestyksessä takaisin jotta yksiköiden välille syntyy yhteys. Tarkista käyttöohjeesta missä järjestyksessä paristot tulee asentaa mittariin joka sinulla on käytössäsi. Käyttöohjeen löydät kotisivultamme kyseisen tuotteen kohdalta tuoteryhmästä ”Langattomat mittarit”.

Mitä ainetta on lämpömittareisssa käytetty punainen ja sininen neste?

Neste on useimmiten värjättyä valopetrolia. Mittarissa oleva määrä on niin pieni, ettei kapillaarin rikkoutuminen ole vaarallista.

Mikä on musta viiva lasikapillaarissa?

Lasimittarin kapillaarissa näkyy usein pieni musta viiva kohdalla +20°C tai 0°C. Viivaa käytetään lasikapillaarin kohdistamiseen asteikolle. Mikäli kyseessä on ulkolämpömittari, viiva on kohdassa 0°C. Huonelämpömittari tarkistetaan lämpötilassa +20°C.

Mitä tehdä, kun mittarin patsas on jakautunut moneen osaan?

Patsaan yhdistämistä voi yrittää ravistamalla mittaria alasuuntaan kuten elohopeakuumemittaria. Jos se ei auta, voi mittaria varovasti lämmittää niin, että patsas kohotessaan kerää jakautuneet osat yhteen. Lämmittäminen täytyy suorittaa varovasti niin, ettei patsas kohoa aivan kapillaarin päähän, jolloin mittari rikkoutuu.

Miksi sääaseman sääennuste ei pidä paikkaansa?

Kun ilmanpaine muuttuu äkillisesti tai merkittävästi, sääasema muuttaa ennustetta kuvaamaan muutosta säässä. Jos symboli ei muutu, ilmanpaine ei ole muuttunut tai muutos on ollut niin hidas, ettei sääasema ole rekisteröinyt sitä. Symboli ei muutu vaikka sää muuttuisi, mikäli ennuste on auringonpaistetta ja sää muuttuu paremmaksi, tai sadetta ja sää muuttuu huonommaksi. Ennuste ei voi muuttua, koska on jo ääriarvossa.

Symbolit ilmaisevat, onko sää paranemassa vai huononemassa, eikä niitä pidä tulkita liian yksioikoisesti. Jos sää esimerkiksi on pilvinen ja sääasema näyttää “Sateista”, se ei tarkoita, että ennuste on väärä, koska ei sada. Se tarkoittaa, että ilmanpaine on laskenut ja sää on muuttumassa huonommaksi, ei välttämättä sateiseksi.

Miksi digitaalimittarin sisä- ja ulkolämpötilat eivät näytä samaa lukemaa vaikka ulkoanturi on aivan mittarin vieressä?

Sisä- ja ulkolämpötiloja varten on omat anturinsa, ja ne harvoin näyttävät aivan samaa lämpötilaa. Anturin mittaamassa lämpötilassa on usein muutaman kymmenyksen virhe. Jos virheet ovat eri suuntiin niin ero voi olla aika isokin. Jos esimerkiksi todellinen lämpötila on +20,0 astetta niin sisäanturi voi näyttää 19,6 ja ulkoanturi 20,4.

Haluaisin WeatherHubin mökilleni, mutta siellä ei ole internet-yhteyttä. Mitä tehdä?

Tarkista operaattoriltasi onko mökkisi sellaisella alueella johon saa mobiililaajakaistan. Muista mainita liittymää hankkiessasi että tarvitset reitittimen jossa on Ethernet-portti. WeatherHubin yhdyskäytävä kytketään kiinni reitittimeen LAN-kaapelilla joka tarvitsee Ethernet-portin.

Minulla on WeatherHub mökilläni. Mitä jos tulee sähkökatko?

Sähköjen palattua WeatherHub käynnistyy uudelleen ja alkaa toimia normaalisti. Tarkista kuitenkin, että myös reitittimesi käynnistyy sähkökatkon sattuessa, jotta WeatherHubilla on internet-yhteys käytettävissä.

Miksi joissain WeatherHubin lähettimissä on paremmat historiatiedot kuin toisissa?

WeatherHub-järjestelmään kuuluu kahden tyyppisiä lähettimiä, tavalliset lähettimet ja PRO-sarjan lähettimet. PRO-sarjan lähettimissä historiatiedot esitetään myös graafisesti edellisen vuorokauden ajalta ja sen lisäksi ne voi lähettää csv-tiedostona sähköpostiin. Mallien 8215, 8218 ja 8219 tietoja voi tarkastella selaimen kautta osoitteessa www.wh-observer.de. Valmistaja on päätynyt tällaiseen jakoon jotta WeatherHubin lähtöhinta saadaan mahdollisimman edulliseksi. Historiatietojen kattavasta käytöstä maksavat siten vain asiakkaat jotka niitä tarvitsevat.

Mihin huonelämpömittari tulisi asentaa?

Huonelämpömittari asennetaan talon sisäseinälle noin silmien korkeudelle, jolloin sitä on helppo lukea.

Miten palautetaan WeatherHubin yhdyskäytävän tehdasasetukset?

Virta pois yhdyskäytävästä, pidä yhdyskäytävän näppäintä alhaalla, kytke virta ja pidä näppäintä edelleen alhaalla vähintään kahdeksan sekunnin ajan.

Miksi lähettimeni ei näy WeatherHubin Observer-palvelussa?

Observer-palvelussa näkyvät vain PRO-lähettimet 8215, 8218 ja 8219.

Miten sääasema 7860 liitetään langattomaan verkkoon?

Käy katsomassa tämä video sääaseman 7860 liittämisestä langattomaan verkkoon.