Meistä - Suomen Lämpömittari Oy

Meistä

Yritystämme johtaa kolmas yrittäjäpolvi

Toimintamme alkoi vuonna 1946, kun kuusi sodassa vammautunutta miestä perusti lasilämpömittareita puhaltavan yrityksen. Nykyisen toimitusjohtajan Paula Nieppola-Kågströmin isoisä Ahti Nieppola oli yksi heistä. Nykyään Suomen Lämpömittari Oy on ainoa kuluttajille lämpömittareita valmistava yritys Pohjoismaissa, ja siitä olemme ylpeitä.

Osaavan henkilökunnan ja tehokkaan tuotannon ansiosta pystymme edelleen jatkamaan lasikapillaarien omaa valmistusta. Omien tuotteiden lisäksi valikoimassamme on mittareita pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta Euroopasta ja Kaukoidästä. Nykyään valmistamme yli 200 000 lämpömittaria vuodessa. Joukosta löytyy niin huone-, ulko-, vesi- kuin pakastinlämpömittareitakin. Suurin osa suomalaisista törmää tuotteisiimme jossain elämänsä vaiheessa.

Lämpötilan mittaamisen tarve säilyy

Yhteiskunnan voimakas kehitys viime vuosikymmenten aikana on vaikuttanut lämpötilan mittaamiseen. Mittaustarve on monella taholla kasvanut esimerkiksi energiansäästöhankkeiden ja elintarvikealan omavalvonnan myötä. Samaan aikaan on löydetty uusia tapoja mitata lämpötilaa. 

Digitaaliset mittarit alkoivat yleistyä 1980-luvun lopulla. Seuraava myllerrys markkinoilla oli langattoman tekniikan läpimurto 2000-luvun alussa. Suomen Lämpömittari Oy on luotsattu menestyksekkäästi läpi näiden mittaamisen teknisten murrosten. Viime vuosina lämpötilan mittaaminen etäyhteydellä on tullut mahdolliseksi – mittausarvoja voi nyt lukea älylaitteen avulla mistä päin maailmaa tahansa.

Lämpömittarissa on lasisydän

Perinteisten lämpömittarien valmistus on sataprosenttisesti käsityötä. Helsingin Konalassa sijaitsevissa tuotantotiloissamme valmistamme keskimäärin tuhat lämpömittarin lasikapillaaria päivässä. Mittarit käyvät läpi monta työvaihetta. Tuotantomme sydän on lasinpuhalluskone, jolla teemme lasikapillaarin alapäähän pesän lämpömittarin nesteelle. Kapillaari täytetään punaiseksi tai siniseksi värjätyllä valopetroolilla, joka reagoi lämpötilan muutoksiin. Tyhjiöinnin jälkeen mittarin toinen pää suljetaan ja mittari kalibroidaan. Sen jälkeen mittari käy vielä läpi kokoonpanon ja pakkaamisen ennen kuin se on valmis kuljetettavaksi kaupan hyllylle.

Pitkäjänteinen perheyrittäminen näkyy suhteissa tavarantoimittajiin, joista monien kanssa olemme tehneet yhteistyötä useita vuosia. Ostamme tuotantomme raaka-aineet ja puolivalmisteet Suomesta aina kun se on mahdollista. Tämän ansiosta voimme käyttää monien omien valmisteidemme tunnuksena Avainlippua.

tel email

KYSY TAI SOITA ASIAKAS­PALVELUUMME

Kuinka voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
TAI SOITA PUH. (09) 477 4560