Om oss - Suomen Lämpömittari Oy

Om oss

Tredje generationens företag

Tillverkning av glastermometrar påbörjades 1946 av sex krigsinvalider som grundade företaget. Ahti Nieppola, farfar till företagets nuvarande vd Paula Nieppola-Kågström, var en av dem. Nuförtiden är vi stolta över av att vara det enda företaget i Norden som tillverkar termometrar för konsumenter.

Tack vare vår kunnande personal och effektiva produktion kan vi fortfarande fortsätta tillverkningen av egna glaskapillärer.  Utöver våra egna produkter har vi även ett brett sortiment av termometrar från våra långvariga samarbetspartner i Europa och Fjärran Östern.
Vi tillverkar över 200 000 termometrar per år. Bland dem finns termometrar för inomhus, utomhus, bad och frys. Varje finländare stöter förmodligen på våra produkter i något skede i sitt liv.

Sättet att mäta temperaturer förändras ständigt

Utvecklingen i samhället har även förändrat mätningen av temperaturen. Behovet av att mäta temperaturen har ökat med t.ex. egen kontroll inom livsmedelsbranschen och behovet av att spara energi. Samtidigt har man hittat nya sätt att mäta temperaturer.

De digitala termometrarna ändrade mätningen kraftigt i slutet av 1980-talet. Den följande stora förändringen var den trådlösa dataöverföringen som introducerades inom termometerbranschen i början av 2000-talet. Finska Termometer Ab har klarat av dessa tekniska förändringar framgångsrikt. Under de senaste åren har fjärrmätningen blivit möjlig – man kan avläsa sinä mätvärden var som helst i världen.

Glashjärta

Tillverkning av de tradtionella termometrarna är handarbete. I industrihallen i Kånala, Helsingfors tillverkar vi varje dag  ca tusen glaskapillärer. Termometrarna går igenom många arbetsfaser. Hjärtat av vår produktion är maskinen som blåser bollen för vätskan. Kapillären fylls med färgad petroleum, som reagerar på förändringar i temperaturen. Efter vakuumfyllningen stängs den andra ändan och termometern kalibreras. Sedan skall termometerns delar monteras ihop och packas innan den är färdig för transport till affären.

Det långsiktiga familjföretagandet syns även i våra relationer till bl.a. leverantrörer som vi har samarbetat med i många år. Vi köper råmaterial och halvfabrikat i Finland alltid när det är möjligt. Det möjliggör användning av Nyckelflaggan på våra egna produkter.

tel email

FRÅGA ELLER RING VÅR KUNDTJÄNST

HUR KAN VI HJÄLPA?

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
ELLER RING TEL. (09) 477 4560
preloader