Kosteusmittari

715

22,70 

Kosteusmittarilla mitataan huoneilman suhteellista kosteutta. Ilman kosteus vaikuttaa siihen kuinka mukavana ihminen kokee tietyn lämpötilan.

Kotona on monia kosteuden lähteitä kuten suihku, ruuanlaitto tai pyykin kuivaus. Näistä kaikista vapautuu vesihöyryä huoneilmaan. Jos ilmanvaihto ei ole tarpeeksi tehokas, jää huoneilmaan liikaa kosteutta. Talvella taas lämmitys ja kuiva ulkoilma helposti laskevat huoneilman liian kuivaksi.

Kuivimmillaan ilmankosteus voi olla talvella vain 10 – 20%. Sisäilmastoluokituksen mukaan huoneilman suhteellisen kosteuden tavoitearvo on talvella 25 – 45%. Enemmän tietoa sisäilmasta löytyy sisäilmayhdistyksen sivuilta www.sisailmayhdistys.fi.

Mittarissa on Saksassa valmistetty synteettinen hius. Hiuskosteusmittarit on kalibroitu tehtaalla, mutta kuljetus, varastointi ja pitkäaikainen käyttö kuivassa tilassa voivat vaikuttaa hiuksen kykyyn imeä kosteutta. Luotettavien mittaustulosten varmistamiseksi hius on hyvä kostuttaa, kun mittari otetaan käyttöön ja sen jälkeen noin puolen vuoden välein.

Lisätietoa kosteuden mittaamisesta ja kosteusmittarin kalibroinnista löytyy täältä: Kosteuden mittaaminen

Mitat:

Halkaisija 100 mm

Tarkkuus:

+/- 5% alueella 25..70%

Mittausalue:

0..100%

Kierrätys:

sekajäte, pakkauksen kartonki kartonkikeräykseen ja muovi muovinkeräykseen

Pakkauskoko jälleenmyyjille:

5 kpl

Ean:

6411570007155