Kalibrointi takaa oikean mittaustuloksen - Suomen Lämpömittari Oy

Kalibrointi takaa oikean mittaustuloksen

Monenlaisessa ammattikäytössä, kuten lääkejääkaapeissa tai ravintola-alan omavalvonnassa, mittaustarkkuus on erityisen tärkeää. Esimerkiksi rokotteiden säilytyslämpötila on lähellä nollaa, mutta jäätyminen tekee ne käyttökelvottomiksi. Siksi lääkejääkaappien maksimi- ja minimilämpötiloja täytyy seurata päivittäin.

Tällaisissa paikoissa käytettävien mittareiden tulee olla kalibroituja, eli niiden tarkkuuden täytyy olla todistettu. Meille voi lähettää minkä tahansa mittarin kalibroitavaksi. Testaamme mittarin tarkkuuden ja kirjoitamme siitä kertovan kalibrointitodistuksen.

Mittarit, joissa on vettä kestävä anturi, kalibroimme nestehauteessa. Sen avulla voimme tarkistaa mittareita välillä −20..+150 astetta. Vesi-etanoliseos saatetaan tarkasti oikeaan lämpötilaan (tyypillisesti +20 tai 0 astetta), joka tarkistetaan akkreditoidussa laboratoriossa kalibroidulla referenssimittarillamme. Kalibroitavien mittareiden lukemaa verrataan referenssiin, jolloin saadaan selville niiden mahdollinen poikkeama.

Jos mittarissa ei ole erillistä anturia, se asetetaan kalibrointia varten olosuhdekaappiin. Sen avulla voimme tarkistaa myös kosteus- ja hiilidioksidimittareiden lukemia. Reilumman kokoista uunia muistuttavan olosuhdekaapin lämpötilaa ja kosteutta voidaan säätää täsmälleen haluttuihin arvoihin.

Meiltä voi myös ostaa valmiiksi tarkistettuja mittareita 210 kalibrointitodistuksella. Myös huonemittaria 106 myymme valmiiksi tarkistettuna. Nämä mittarit testataan yksitellen ennen myyntiä samalla metodilla kuin kalibroitavat mittarit. Silloin voimme luvata virhemarginaaliksi ±0,3 astetta normaalin puolen asteen sijaan.

Suosittelemme tarkistettua mittaria 106 myös kotitalouksille, jos esimerkiksi huonelämpötilaa haluaa seurata erityisen tarkasti.

Osta mittareita

Katso

Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

tel email

KYSY TAI SOITA ASIAKAS­PALVELUUMME

Kuinka voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
TAI SOITA PUH. (09) 477 4560
preloader