Mittaa uimaveden lämpötila - Suomen Lämpömittari Oy

Mittaa uimaveden lämpötila

Järviveteen tai uima-altaaseen on mukavampi pulahtaa, kun tietää, kuinka lämmintä vesi on. Erityisesti luonnonvesien kohdalla kannattaa ottaa huomioon, että lämpötila putoaa usein jyrkästi heti pinnan alapuolella. Uimarin varpaat saattavat olla siis huomattavasti viileämmässä vedessä kuin pintaa kokeilemalla uskoisi.

Esimerkiksi mittari 136 uppoaa täysin veden alle, jolloin sen lukema kertoo uimaveden todellisen lämpötilan. Mukana tuleva koho jää pinnalle ja merkitsee mittarin paikan. Narun avulla voi säädellä mittarin uintisyvyyttä reiluun puoleen metriin asti.

Pinnalla kelluvat mittarit 137 ja 139 ovat helppoja lukea. Erityisesti 139:n pyöreä asteikko on vaivatta luettavissa esimerkiksi laiturilta koskematta mittariin lainkaan. Vielä pidemmälle helppokäyttöisyys on viety digitaalimittarissa 7410, johon saatava vesianturi lähettää veden lämpötilan näyttöyksikköön vaikka saunamökin pukuhuoneeseen.

Weatherhub-järjestelmän avulla mökkijärven uimaveden lämpötilaa voi seurata etänä kotoa asti. Lähettimen anturijohdon voi viedä veteen jopa metrin syvyyteen. Anturin pään voi kiinnittää esimerkiksi laiturin rakenteisiin, jolloin se pysyy tukevasti paikallaan ja tuottaa luotettavia mittaustuloksia.

Laiturin vieressä vapaasti kelluvien mittareiden kohdalla kannattaa varmistaa, ettei mittari pääse hakkaamaan jatkuvasti aallokossa laituria vasten. Se voi vahingoittaa mittaria ajan myötä. Luonnonvesissä mittareihin muodostuu myös vaihtelevasti leväkasvustoa. Sitä voi tarvittaessa hangata varovasti pois pehmeällä harjalla.

Ja jotta lämpömittari palvelisi luotettavasti seuraavinakin kesinä , muistathan ottaa sen pois vedestä ennen jäiden tuloa!

Osta mittareita

Katso

Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

tel email

KYSY TAI SOITA ASIAKAS­PALVELUUMME

Kuinka voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
TAI SOITA PUH. (09) 477 4560
preloader