Kylmälaitteiden oikea lämpötila on tärkeää - Suomen Lämpömittari Oy

Kylmälaitteiden oikea lämpötila on tärkeää

Ruuan ja lääkkeiden säilyvyyden kannalta on olennaista, että jääkaapissa ja pakastimessa on sopiva lämpötila. Käyttöpäivämäärät pitävät paikkansa vain, jos ruokapakkauksen säilytyslämpötila on oikea. Jääkaapin suositeltu lämpötila on noin +2–+6 astetta ja pakastimessa tulisi olla noin −18 astetta.

Kylmälaitteiden lämpötilaa mitatessa on hyvä muistaa, että lämpötila vaihtelee paljon jääkaapin eri osissa. Mittari tulee asentaa keskelle jääkaappia, ei oveen eikä kylmän takaseinän läheisyyteen. Mittareissa 161 ja 163 on tiivis kotelo, jotta lämpömittarin näyttämä ei muutu heti ovea avatessa ja mittarin ehtii lukea.

Kylmälaitteiden lämpötilaa voi mitata myös digimittareilla. Jos haluat, että lukema ei muutu ihan heti ovea avattaessa, anturin voi laittaa esimerkiksi vesilasiin. Saatavilla on myös tähän tarkoitukseen suunniteltu lämpötilan tasaaja.

Lämpötilaa voi mitata myös langattomilla mittareilla, jos signaali vain kulkee oven läpi. Se vaihtelee olosuhteista riippuen. Lähettimen paristot myös kuluvat hieman nopeammin, varsinkin jos mitataan pakastimen lämpötilaa.

Osta mittareita

Katso

Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

tel email

KYSY TAI SOITA ASIAKAS­PALVELUUMME

Kuinka voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
TAI SOITA PUH. (09) 477 4560
preloader