Viktigt att ha rätt temperatur i kylskåpet - Suomen Lämpömittari Oy

Viktigt att ha rätt temperatur i kylskåpet

Det är viktigt att kylskåpet och frysen har rätt temperatur när man förvarar livsmedel och läkemedel. Förbrukningsdatum är endast giltigt om livsmedelsförpackningen förvaras vid rätt temperatur. Den rekommenderade temperaturen i kylskåpet är cirka +2 till +6 grader och i frysen cirka -18 grader.

När man mäter temperaturen i ett kylskåp är det viktigt att komma ihåg att det finns stora variationer i olika delar av kylskåpet. Termometern ska placeras i mitten av kylskåpet, inte på dörren eller nära den kalla bakre väggen. Termometrarna 161 och 163 har ett förseglat hölje så att värdet inte ändras omedelbart när dörren öppnas och man hinner läsa termometern.

Digitala termometrar kan också användas för att mäta temperaturen i kylapparater. Sensorn kan placeras i ett glas vatten för att fördröja ändringen av mätvärdet när man öppnar dörren.  Det finns också en referenskropp som är gjord för detta ändamål.

Man kan också mäta temperaturen med trådlösa mätare om signalen når genom dörren. Det varierar beroende på förhållandena. Batterierna i sändaren slits också lite snabbare, särskilt om man mäter temperaturen i frysen.

Köp mätare

Se mer

Vanliga frågor

Läs mer

tel email

FRÅGA ELLER RING VÅR KUNDTJÄNST

HUR KAN VI HJÄLPA?

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
ELLER RING TEL. (09) 477 4560
preloader