Paras joulukinkku paistuu lämpömittarin avulla - Suomen Lämpömittari Oy

Paras joulukinkku paistuu lämpömittarin avulla

Jokaisella on oma mielipiteensä täydellisestä joulukinkusta – joko mehevän kiinteä tai murenevan ylikypsä. Oli makusi mikä tahansa, lopputuloksesta voi varmistua käyttämällä valmistamisessa luotettavaa paistomittaria.

Paistomittareita löytyy niin kapillaari- ja viisarimittareina sekä digitaalisina mittareina, joissa on kuumuutta kestävä anturi johtoineen. Mittarin toiminta kannattaa aina tarkistaa ennen paistamista. Helpoimmin se käy kiehuvan veden avulla lukuun ottamatta mittaria 923, jonka asteikko ei ulotu 100 asteeeseen. 

Ota liedelle kattilaan reilusti vettä ja kuumenna se kunnolla kiehuvaksi. Upota mittarin anturiosa varovasti kuplivaan veteen. Anna lukeman tasaantua hetki. Lämpötilan pitäisi näyttää sataa astetta virherajojen puitteissa. 

Kun mittari on todettu toimivaksi, voi alkaa paistopuuhiin. Tärkeää mittarin käytössä on, että anturin pää on keskellä kinkun paksuinta kohtaa myös pystysuunnassa. Silloin voi olla varma, että liha on kypsää kauttaaltaan. 

Metalliset kapillaari- ja viisarimittarit laitetaan uuniin kinkun mukana, digitaalisissa mittareissa näyttöyksikkö jää uunin ulkopuolelle. Anturijohto kulkee uunin luukun välistä anturiin ja lihan lämpötila on luettavissa näyttöyksiköstä. Varo kuitenkin, ettei anturijohto osu uunin kuumiin vastuksiin, sillä silloin se voi vioittua. 

Mikä sitten on oikea lämpötila joulukinkulle? Suosituksemme on luuttomalle kinkulle 70–75 astetta ja luiselle kinkulle 75–80 astetta. Muista myös uunin maltillinen lämpötila: 90–120 astetta riittää.

Osta mittareita

Katso

Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

tel email

KYSY TAI SOITA ASIAKAS­PALVELUUMME

Kuinka voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
TAI SOITA PUH. (09) 477 4560