Sisäilman hiilidioksiditasoa kannattaa tarkkailla

Sisäilman hiilidioksiditasoa kannattaa tarkkailla

Onko työpäivän aikana keskittyminen vaikeaa ja päätä särkee? Tuntuuko herätessä makuuhuoneen ilma tunkkaiselta ja seisoneelta?

Vaikka sisäilman korkea hiilidioksiditaso ei aiheuta pysyviä terveyshaittoja, sillä voi olla suuri vaikutus asumisviihtyvyyteen. Hengittäminen tuottaa aina hiilidioksidia. Jos ilmanvaihto toimii puutteellisesti, hiilidioksiditaso saattaa nousta moninkertaiseksi ulkoilman tasoon verrattuna – ainakin jos samassa tilassa oleskelee useampia ihmisiä.  Se voi aiheuttaa väsymystä, keskittymisongelmia tai hapen loppumisen tunnetta.

Ulkoilman hiilidioksiditaso on noin 415 ppm (parts per million, osia miljoonasta). Huoneilmassa tyydyttävänä hiilidioksiditasona pidetään alle 1 500 ppm:n lukemia. Tälläkin tasolla voi jo olla vaikutuksia esimerkiksi älylliseen suorituskykyyn. Esimerkiksi etätöitä tehdessä on siis hyvä kiinnittää huomiota sisäilman laatuun.

Hiilidioksidia on helppo mitata esimerkiksi mittarilla 9060, jonka taustavalon väri näyttää, onko taso sopiva vai liian korkea. Myös muiden mallien 9055 ja 9065 näyttö kertoo, onko hiilidioksidipitoisuus oikealla tasolla – tarkkoja raja-arvoja ei siis tarvitse itse muistaa. Jälkimmäisessä on myös ladattava akku, jonka avulla pitoisuuksia voi helposti mitata eri huoneissa, tai vaikkapa matkailuautossa tai veneessä.

Oikean tuloksen saamiseksi hiilidioksidimittari kannattaa asettaa jonkin matkan päähän raitisilmaventtiileistä ja ihmisistä. Anna mittarin myös tasaantua kymmenisen minuuttia. Jos mittari näyttää selvästi kohonnutta hiilidioksiditasoa, ilmanvaihtoa on syytä tehostaa.

Osta mittareita

Katso

Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

tel email

KYSY TAI SOITA ASIAKAS­PALVELUUMME

Kuinka voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
TAI SOITA PUH. (09) 477 4560
preloader