Mät temperaturen i badvattnet - Suomen Lämpömittari Oy

Mät temperaturen i badvattnet

Det är bekvämare att ta ett dopp i en sjö eller pool när man vet hur varmt vattnet är. Särskilt när det gäller naturvatten är det värt att tänka på att temperaturen ofta sjunker kraftigt strax under ytan. Dina tår kan alltså befinna sig i mycket kallare vatten än vad du tror om du mäter på ytan.

Till exempel är mätaren 136 helt nedsänkt i vattnet, så den visar den verkliga temperaturen på badvattnet. Ett medföljande flöte stannar kvar på ytan och markerar mätarens position. Snören kan användas för att justera termometerns simdjup upp till drygt en halv meter.

De flytande termometrarna 137 och 139 är lätta att använda. Särskilt den runda skalan på modellen 139 är lätt att läsa av, till exempel från en brygga, utan att röra mätaren alls. Den digitala mätaren 7410 är ännu mer användarvänlig med en poolsensor  som skickar vattentemperaturen till en display, t.ex. i omklädningsrummet i bastun.

Med Weatherhub-systemet kan man övervaka temperaturen på badvattnet i stugsjön på distans från hemmet. Sändarens sensorkabel kan föras ner i vattnet upp till ett djup av en meter. Sensorhuvudet kan fästas på bryggans stomme så att det sitter stadigt på plats och ger tillförlitliga mätvärden.

För mätare som flyter fritt intill en brygga är det viktigt att se till att mätaren inte ständigt slår mot bryggan i vågorna. Detta kan skada mätaren. I naturvatten varierar också algtillväxten på mätare. Det kan skrubbas bort försiktigt med en mjuk borste om det behövs.

Och för att kunda använda termometern under de kommande somrarna, kom ihåg att ta upp den ur vattnet innan isen kommer!

 

Köp mätare

Se mer

Vanliga frågor

Läs mer

tel email

FRÅGA ELLER RING VÅR KUNDTJÄNST

HUR KAN VI HJÄLPA?

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
ELLER RING TEL. (09) 477 4560
preloader