Riittääkö tuuli energiantuotantoon? - Suomen Lämpömittari Oy

Riittääkö tuuli energiantuotantoon?

Omavarainen sähköntuotanto on nykyään monen pientaloasukkaan tavoitteena. Aurinkopaneeleiden lisäksi sähköä voi tuottaa itse myös tuulivoiman avulla. Se sopii erityisesti paikkoihin, missä sähköverkkoon liittyminen ei ole mahdollista. Tuulivoimalla voi ladata akkuja 230 voltin tai matalamman jännitteen sähköjärjestelmissä, tai lämmittää esimerkiksi lämminvesivaraajaa.

Ennen kuin alkaa investoimaan laitteisiin, kannattaa selvittää tarkasti sijoituspaikan tuuliolosuhteet. Vallitseva tuulen suunta ja voimakkuus vaikuttavat merkittävästi voimalan tuottopotentiaaliin.

Kartoituksessa kannattaa ottaa avuksi tuulimittari, jonka mittaukset tallentuvat muistiin pitkältä ajalta. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi Weatherhub-järjestelmän tuulianturi 8217 sekä myös ammattilaiskäyttöön sopiva Navis-tuulimittari.

Weatherhub tallentaa tuulen voimakkuuden, suunnan ja puuskien voimakkuuden, ja tietoja pääsee helposti lukemaan omalta älylaitteelta. Historiatiedoissa dataa voi tarkastella tunneittain, päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. Pitkäaikaiset mittaukset paljastavat, onko paikka sovelias tuulivoiman tuotantoon.

Osta mittareita

Katso

Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

tel email

KYSY TAI SOITA ASIAKAS­PALVELUUMME

Kuinka voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
TAI SOITA PUH. (09) 477 4560
preloader