Montera termometern rätt - Suomen Lämpömittari Oy

Montera termometern rätt

För att få det bästa möjliga mätresultat måste termometern installeras på rätt plats. Rumstermometrar hängs i ungefär ögonhöjd, vilket gör dem lätta att läsa. Termometern skall inte hängas på rummets yttervägg, eftersom den ofta kan vara något svalare än den genomsnittliga rumstemperaturen.

Utomhustermometrar bör installeras i skuggan så att temperaturen inte påverkas av solskenet. Om du installerar termometern bakom ett fönster, välj helst ett fönster som vetter mot norr. Se också till att fönstret är ordentligt stängt, eftersom värmeläckage kan påverka mätningen. Montering på balkongen skall undvikas om möjligt, eftersom temperaturen där kan vara betydligt högre än den faktiska utomhustemperaturen.

Trådlösa utomhusmätarens sändare placeras utomhus. Displayenheten kan placeras fritt inuti, vilket gör det enkelt att övervaka temperaturen. Data från sändaren till displayenheten överförs med radiovågor på frekvensen 433 eller 868 MHz. Signalen har vanligtvis en räckvidd på 30-80 meter i fritt utrymme, men en vägg som ligger emellan förkortar räckvidden avsevärt. Särskilt stenväggar är svåra hinder för trådlösa signaler.

Räckvidden beror också på andra faktorer än fysiska hinder. Det kan finnas elektroniska apparater i omgivningen som stör signalen, t.ex. termostater eller dörrklockor som använder samma frekvens. Man frågar ofta hur väl signalen bärs, men det är omöjligt att ge ett exakt mått. Räckvidden beror på omgivningen och dess störningar.

Om du jämför temperaturerna från olika termometrar ska de ligga precis bredvid varandra. Det räcker inte att de är i samma rum, de måste röra vid varandra.

Köp mätare

Se mer

Vanliga frågor

Läs mer

tel email

FRÅGA ELLER RING VÅR KUNDTJÄNST

HUR KAN VI HJÄLPA?

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
ELLER RING TEL. (09) 477 4560
preloader